Sunday, May 4th, 2008

Почивка на полувремето

Понеже моряците не са писали отдавна, включвам се от сушата със спекулативен ъпдейт. Героите и местата описани по-долу са напълно измислени. Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна.

“… Ден 17 в открито море. Случиха се няколко много хубави неща. Вчера успяхме да тренираме един пасаж сьомга как да скача от водата директно върху барбекюто. Само Стас не се зарадва защото още бори морзкътъ болез, стои си в койката и повтаря че шведският олимпийски отбор по topless tanning ни е на гости.
А преди няколко дена ни нападнаха пирати. Но за наше щастие бяха канадски пирати – много учтиви! Обясниха че се борят за независимостта на Quebec и питаха дали бихме допринесли към каузата с парите или може би живота си. Ние отказахме, защото такива сепаратистски сентименти не са актуални в ерата на глобализацията и всъщност подкопават зараждането на новото поколение хомо сапиенс, обединен от споделена идентичност която трансцендира примитивното самоопределение базирано на арбитрарни физио-политически маркери за принадлежност. Те обаче настояваха и в крайна сметка им дадохме лютите бонбонки за да се махнат (sorry, Албенке, ние и народът на Quebec оценяваме саможертвата ти).
Е, това е засега. Хайде до скоро, че шведките имат нужда от още плажно масло!”

Posted by Dara on May 4th, 2008 | Filed in Uncategorized | 2 Comments »